Minden a képzésszervezésről

image006Mikor a résztvevőnek fogalma sincs, hogy hova kell menni, mit fog csinálni, mit vigyen magával, meddig fog tartani…

Már megint egy képzés, már megint egy tréning. Általános, akár napi program egy cég életében. A helyes tájékoztatás, jó kezdés, növeli a komfort érzetet, biztonságot ad. Korábban már érintettem a témát, de a tavalyi tapasztalatok is azt mutatják, hogy érdemes foglalkozni vele. A képzésszervezés egy fontos része a közlekedésbiztonsági képzéseknek is. Diszkréten meghúzódva a háttérben, de befolyásolja a színvonalat. A szervezés terhét mi szeretjük levenni partnereink válláról, illetve a lehető legnagyobb mértékben együttműködni velük. A hosszú évek alatt megtapasztaltuk a buktatókat és lassan kikristályosodtak azok a fogások, amelyek nagymértékben elő tudják segíteni a gördülékeny ügymenetet.

Buktató 1: A résztvevő nem tudja pontosan, hogy mi fog történni vele, ezért eleve ellenséges, esetleg szorong.

Megoldás: Ha a partnernek nincs külön kommunikációja a témában, akkor az általunk elkészített tájékoztatót szoktuk felajánlani csoportos képzésszervezéshez. Ebben részletesen elmondjuk, hogy miről szól a tréning, mire számítson a résztvevő.  Pontos tájékoztatást kap a tréning helyszínéről, mikor kezdődik, mennyi ideig tart, mire van szükség hozzá. Személyre szóló egyéni tréningekre a telefonos egyeztetés mellett email-ben is tájékoztatást nyújtunk. A résztvevő nyugtázza a levelet és így könnyen elkerülhetők a félreértések.

Nagyon fontos már itt tisztázni, hogy ez nem “büntetés” vagy kifejezett vizsga, hanem a résztvevő érdekét, biztonságát szolgáló képzés.

Buktató 2: Nem egyértelmű a résztvevő számára, hogy a képzés választható vagy kötelező.

Megoldás: A fenti tájékoztatás mellé az autentikus munkahelyi vezető ír egy kísérő levelet, amiben egyértelművé teszi, hogy mi az elvárás a képzéssel kapcsolatban esetleg egy határidő megjelölésével.

Buktató 3: Előfordul, hogy a résztvevő egyértelműen elzárkózik a tréning elől.

Megoldás: Ilyen esetben az erő alkalmazása nem célravezető, mert csak további ellenkezést válthat ki. Szervezőink jó empátiás készséggel rendelkezzenek, így gyakran még a legelzárkózóbb résztvevőt is meg tudjuk győzni, hogy legalább tegyen egy próbát.

És itt kicsit ellent is mondok a levél tárgyának (Minden a képzésszervezésről), hiszen mindig vannak új és új dolgok, amikről még nem is hallottunk, de egy jó megoldásra majdnem minden esetben van lehetőség.

Önnél, hogyan alakulnak a képzésszervezések? Ha van valami hasznos trükk a tarsolyában, amit szívesen megosztana, kérem, írja meg!