Feszültség az autóban

Gondolunk rá, hogy az egész járművezetésünket és a napi feladatainkat is befolyásolhatja, az a környezet, ahol a munkán kívüli időt töltjük? Egy feszült párkapcsolat, a rettegett adósság vagy egy beteg családtag súlyos lelki teher és teljesen lekötheti a figyelmet. A férfiak talán kicsit könnyebben váltanak, azaz ha becsukják a lakás ajtaját, az ottani problémákat is jobban maguk mögött hagyják. Ez persze nem jelenti azt, hogy valaki rossz apa vagy férj lenne, csak könnyebben választja szét az élet egyes területeit. De ettől még nem mentes a feszültségektől! A nők pedig  hajlamosabbak magukkal cipelni az összes problémájukat. Mikor teli a retikül.

A stressz a járműben komoly veszélyfaktor, amire nem fordítunk kellő figyelmet. Mikor megkésve lépünk a fékpedálra. Mikor leordítjuk a másik fejéről a hajat. A héten az a nap, mikor mindenki megbolondult körülöttünk. Vajon mi lehet az oka? Az egyik belső monológunk? A rossz érzés újra és újra visszajátszva? Igen! Többnyire! A problémáink generálta stressz, ami ellenszer nélkül folyamatosan rombol minket és általunk a környezetünket.

Figyeljünk oda jobban egymásra, a kollégákra! Ha látjuk, hogy sötét fellegek gyülekeznek felettük, próbáljunk meg segíteni! Sokszor már az odafordulás is könnyíthet.  Ha komolyabb a helyzet vegyünk igénybe külső segítséget is: autogén tréningek, stressz kezelés, járművezetés közbeni stressz kezelése.

És ne feledjük, hogy a többi járművet is emberek vezetik!