Gyakori kérdések

Mennyi időt vesz igénybe a tréning?

Az elméleti képzés általában 4-5 órát a gyakorlati képzés 2 órát vesz igénybe, de speciális képzéseknél természetesen ez változhat. Az internetes távoktató programunk havi 15-20 perc.

Milyen autóval történik a tréning?

A képzéseken általában mindenki a saját, illetve munkavégzésre használt járművével vesz részt. Speciális esetekben mi is biztosítunk járművet.

Csak Budapesten tartanak tréninget?

Céges, csoportos megrendelések esetén alkalmazkodunk a megrendelő igényeihez. Gyakorlati tréning helyszínre Budapest és a közlekedési információkban gazdagabb nagyvárosok javasoltak.

Miért leszek ettől a képzéstől én jobb vezető?

Mit mondhatnak itt még nekem? Ha most itt jár, akkor ez a kérdés Önben is felmerülhetett.

A kategóriás képzések egyik legnagyobb hátránya, hogy csupán az alapokra készítenek fel. A cél a jogosítvány megszerzése minél kevesebb gyakorlati órával és minél olcsóbban. A minőség nem igazán számít. Ezután a „felkészített” járművezető már önállóan közlekedhet. A korábban megszerzett helyes vagy akár hibás tudást a további sok éves tapasztalatok alapján helyes, de akár ismét hibás rutinokkal, szokássokkal egészíti ki. Ha nem okoz balesetet, egyre inkább meggyőződik róla, hogy jó vezetővé vált. Viszont ez az önkép sajnos sokszor hamis.

Ön biztos benne, hogy megfelelő vezetési szokásokkal vezet?  Egy hibáról a vezetésünkben lehet, hogy csak akkor szerzünk tudomást, amikor már késő. A balesetek azonos térben és időben való hibák kapcsolódásából jönnek létre. A Safe Drive tréningek kimutatják a vezetésben lévő akár végzetes hibákat is. Megtanítják a helyes közlekedési gondolkodást az előrelátást és megfelelő vezetési rutinokkal vérteznek fel. Ha elhisszük, hogy egy balesetre való esélyünk leginkább a közlekedésben van, akkor…

Elvehetik e a jogosítványt sikertelen tréning után?

Nekünk nem szándékunk a vezetői engedélyek bevonása, de a rendőr hatóság ezt a tréning előtt és után is megteheti.

Lehet csak gyakorlatot kérni?

A Safe Drive képzések hatékonyságát a komplett hármas egység (elmélet – gyakorlat – távoktatás) és a magas fokú szakmaiság biztosítja. Ettől eltérni megfelelő indok hiányában – az erre speciálisan kidolgozott tréningeket kivéve – nem tudunk.

Milyen pályán tartják a képzéseket?

Képzéseinket általában a mesterségesen kialakított szimulációs környezetet elkerülve, életszerű forgalmi szituációk között a nagyvárosokban és országutakon tartjuk.

Van-e női trénerük?

Igény esetén tudunk biztosítani női trénert is.

Van csoportos kedvezményük?

Igen! Csoportos kedvezményt külön egyeztetés alapján létszámtól függően tudunk biztosítani.

Mennyiben más, mint a pályás tréning?

Pályás vezetéstechnikai tréningeken általánosan a már kialakult veszélyhelyzetekből való menekülést oktatják. Szimulált csúszós útfelületű pályán vészfékezések, kerülések, ellenkormányzások, reflex döntések megfelelő menetét lehet gyakorolni.

Mit tegyél a létráról való leesés közben…

A Safe Drive tréningeken tanteremben és életszerű közúti környezetben történik az oktatás. Mivel a statisztika szerint a baleseteknél csupán 4-5 %-ban van jelen járműkezelési hiba és ismerve az ember váratlan helyzetekre való pánikszerű, megkésett és hibás döntéseit, hatékonyabb a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. A baleseteket megelőző szakaszok (a baleset előszobája) felismerése adja a legnagyobb lehetőséget az elkerülésre. A hatékony figyelem, a manőverek helyes koreográfiája, a megfelelő rutinok és szokások, az előrelátás és helyes gondolkodás az, amely megvéd a hirtelen döntésekből származó bizonytalan folyamatoktól.

Mit tegyél, ha nem akarsz leesni a létráról…

Kapok róla bizonyítványt?

A képzések eredménye, értékelése internetes felszínen elérhető. Céges megrendelések esetén a munkavezetői jogosultságoknak megfelelően érhetők el a személyes értékelések. Tréning részvételi igazolást, oklevelet igény szerint természetesen biztosítunk.

Hétvégén és ünnepnapokon is tartanak tréninget?

Csoportos megrendelések esetén létszámtól függően, munkaszüneti napokon is tartunk tréningeket.

Mi a garancia, hogy a tréning után nem fogok balesetezni?

A közlekedés biztonsága számos tényezőn múlik. A mi feladatunk átadni az ismeretet, aminek gyakorlati alkalmazásával minimalizálni lehet a balesetben való részvételi esélyt. Megtanítjuk a helyes figyelmet és elsőbbségi stratégiát, a manőverek profi szintű koreográfiáját és a nélkülözhetetlen rutinokat. A helyes közlekedési gondolkodást és előrelátást. Közúti közlekedési profizmust oktatunk. A tréningeken tanultak alapján, már mindenki képes lesz arra, hogy saját magáért vállalja a felelősséget, a garanciát.

Nincs rövidebb elméletük?

Kurzusaink hossza a tudás hatékony és jó szintű átadásához van igazítva. Ettől való eltérés minőség csökkenést okozhat, ezért a meghatározott tréningidőktől való eltérés, csak külön egyeztetés és megfelelő indok alapján lehetséges.

Megkaphatom-e a vezetésemről készült felvételt?

A gyakorlati képzéseken készített filmfelvételeket a tréning után töröljük.
Előre egyeztetett írásban történő igénylés esetén, külön térítés ellenében személyre szólóan biztosítjuk a felvételeket.

Van garanciájuk?

Eco Drive (üzemanyag takarékos vezetés) tréningjeinknél céges, csoportos megrendelés esetén vállalunk garanciát. A garancia feltételeiről kérem, érdeklődjön az elérhetőségeinken.

Közlekedésbiztonsági képzéseink hatására az ott tanultak alapján mindenki képességet szerez arra, hogy a felelősséget, a garanciát magáért vállalja.