Jön a nyár, a figyelmünk megy

Az Ön cégénél is mehetnek nyaralni a kollégák céges autóval? Akár külföldre is?

A partnereinktől kivizsgálásra kapott baleseti jegyzőkönyvekben a nyári időszakban bekövetkezett baleseteknél, sokszor közös pont a nyaralás. Ilyenkor a jármű és vezetője is nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Nem is vesszük észre, hogy mennyire másképp viselkedünk szabadságon, mikor nyaralni indulunk. A felszabadultság érzete mellett megjelennek a készülődés az utazással járó körülmények okozta kisebb nagyobb feszültségek is. Ez különösen igaz, ha külföldre megyünk.Ismeretlen környezet, ismeretlen, akár idegen nyelvű közeledési jelzések, más “helyi szokások”, esetleg egy bérelt, nem ismert autó . Oda akarunk találni a szállásra, a következő látványossághoz, a reptérre. Figyeljük a GPS-t, vagy a kiteregetett térképet, a gyerek hátul pedig huszadjára kérdezi: “Ott vagyunk már?”

Ugye megéltünk már hasonlókat? Persze általában semmi baj nem történik , de ott lóg a levegőben. Csökkentsük a baleset esélyeit!

Ahogy az egyik legfőbb biztonsági szabály mondja: Safety first! Azaz a biztonság mindenek előtt. Egy nyaraláson Nyaraljunk! Érezzük jól magunkat! Ne pörögjünk, ne kapkodjunk! Gondoljunk jól át mindent! Nem kell sietni! Ha kicsit eltévedünk, lehet korrigálni. Mindig a biztonságos körültekintés legyen az első, ne az utcatábla! Induljunk el korábban, hagyjunk elég időt az útra és minden egyébre!

Ne váljon rémálommá a vakációnk!