Parkolás – fussunk vagy ne?

Bizonyára Ön is olvasta mostanában, hogy fővárosi parkolással kapcsolatban milyen kavarodások voltak. Tőlünk is sokan kérdezték, hogy akkor most mi a helyzet.

A főváros végül visszakozott. Tehát minden marad a régiben.

Sokan azonban nem tudják, hogy mi ez a régi. Tehát parkolás esetén ha az ellenőrzés időpontja (az az időpont, ami büntetőcetlin van) és a parkolás megkezdése (az az időpont, ami a parkolójegyen vagy az sms-ben van) között 5 percnél kevesebb idő telt el, akkor a parkolótársaságnál jelezhetjük és ebben az esetben a büntetést törlik a rendszerből.

Azonban a rendelet (30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet) még azt is tartalmazza, hogy 30 napon belül csak egy ilyen esetet fogadnak el, tehát ha már megesett velünk ilyen az elmúlt időszakban, akkor jó lesz sprintelni a parkolóautomatáig és vissza vagy gyorsan megindítani a parkolást telefonon.

A másik fontos tudnivaló, hogy ha ilyen megesik velünk, akkor 5 napon belül be kell mutatnunk a parkolást igazoló sms-t vagy parkolójegyet, mert ha ezt követően tesszük meg, akkor már fogják eltörölni a büntetésünket.

Jó parkolás és kellemes futóedzéseket kívánok!