Tudta, hogy télen gyakoribb a szélvédőkár?

szélvédőkárAhogy a tél beköszöntével szaporodnak a kátyúk az utakon, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az onnan felverődő kavicsok szélvédő kárt okoznak. Ez magánemberként is problémát jelenthet, azonban a flotta esetében sokszorozódik a hatás. A téli időszakban ez különösen problémát jelent, hiszen a hőmérséklet különbség okozta anyagfeszültség miatt az üveg a pontszerű sérülés helyett, akár végig is repedhet. Különösen a szélvédő alsó felében számíthatunk ilyen sérülésekre, ahol a fűtés intenzívebben éri a felületet.

Ezért is javasolja a szakember, hogy minél hamarabb javítsuk az ilyen sérülést, mert ezzel megelőzhető a teljes szélvédő csere, aminek lényegesen nagyobb a költsége, mintha csak a felverődés okozta kis sérülést javíttatnánk meg. Emellett a látómezőben keletkezett repedés a kilátást is korlátozhatja.  Ja, és a rendőrök…

A szélvédőkár javítását nehéz a kötelező biztosítás terhére írni, mivel gyakran nem bizonyítható, hogy ki volt a károkozó. Ezért ezt általában a Casco biztosítással szokták rendezni. Ezért is érdemes az ilyen biztosítás megkötésekor figyelni arra, hogy a szélvédőkár javítása ne jelentse a bónusz besorolás változását, illetve néhány biztosításnál ilyen esetben még az önrész fizetésétől is eltekintenek.

Remélem, Önnek, illetve a cégének idén télen nem lesz szüksége ezekre a tanácsokra!