Önbizalom, biztonság szakértelem!

Gyakori kérdések

// Mennyi időt vesz igénybe a tréning?
Az elméleti képzés általában 4-5 órás, a gyakorlati képzés 1,5-2 órás, de speciális képzéseknél természetesen ez változhat. Az internetes távoktató programunk havi 15-20 perces.

// Milyen autóval történik a tréning?
A képzéseken általában mindenki a saját, illetve munkavégzésre használt járművével vesz részt. Speciális esetekben mi is biztosítunk járművet.

// Csak Budapesten tartanak tréninget?
Céges, csoportos megrendelések esetén alkalmazkodunk a megrendelő igényeihez. Gyakorlati tréningekhez Budapest és a közlekedési információkban gazdagabb nagyvárosok javasoltak.

// Hogyan leszek ettől a képzéstől én jobb vezető?
Mit mondhatnak itt még nekem? Ha most itt jár, akkor ez a kérdés önben is felmerülhetett.

A kategóriás képzések egyik legnagyobb hátránya, hogy csupán az alapokra készítenek fel. A cél a jogosítvány megszerzése, minél kevesebb gyakorlati órával és minél olcsóbban. A minőség nem igazán számít. Ezután a felkészültnek minősített járművezető már önállóan közlekedhet. A korábban megszerzett helyes vagy akár hibás tudást a további sok éves tapasztalatok alapján helyes, de akár ismét hibás rutinokkal, szokásokkal egészíti ki. Ha nem okoz balesetet, egyre inkább meggyőződik róla, hogy jó vezetővé vált. Viszont ez az önkép sajnos sokszor hamis.

Ön biztos benne, hogy megfelelő vezetési szokásokkal közlekedik? Lehet, hogy egy vezetési hibáról csak akkor szerzünk tudomást, amikor már késő. A balesetek azonos térben és időben való hibák kapcsolódásából jönnek létre. A Safedrive tréningek kimutatják a vezetésben lévő akár végzetes hibákat is. Megtanítják a helyes közlekedési gondolkodást, az előrelátást, és megfelelő vezetési rutinokkal vérteznek fel.

// Elvehetik e a jogosítványt sikertelen tréning után?
Nekünk nem szándékunk a vezetői engedélyek bevonása, de a rendőrség ezt a tréning előtt és után is megteheti.

// Lehet csak gyakorlatot kérni?
A Safedrive képzések hatékonyságát az elmélet, a gyakorlat és a távoktatás hármas egysége és a magasfokú szakmaiság biztosítja. Ettől eltérni megfelelő indok hiányában – az erre speciálisan kidolgozott tréningeket kivéve –, nem tudunk.

// Milyen pályán tartják a képzéseket?
Képzéseinket általában a mesterségesen kialakított szimulációs környezetet elkerülve, életszerű forgalmi szituációk között, nagyvárosokban és országutakon tartjuk. // Van-e női trénerük? Igen, igény esetén tudunk biztosítani női trénert is.

// Van csoportos kedvezményük?
Igen! Csoportos kedvezményt külön egyeztetés alapján, létszámtól függően tudunk biztosítani.

// Mennyiben más, mint a pályás tréning?
A pályás vezetéstechnikai tréningeken általánosan a már kialakult veszélyhelyzetekből való menekülést oktatják. Szimulált, csúszós útfelületű pályán vészfékezések, kerülések, ellenkormányzások, reflexszerű döntések megfelelő menetét lehet gyakorolni.

Mit tegyél a létráról való leesés közben?

A Safedrive tréningeken tanteremben és életszerű közúti környezetben történik az oktatás. A statisztika szerint a baleseteknél csupán 4-5 százalékban van jelen járműkezelési hiba. Ismerve az ember váratlan helyzetekre való pánikszerű, megkésett és hibás döntéseit, hatékonyabb a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. A baleseteket megelőző szakaszok, a baleset előszobájának felismerése adja a legnagyobb lehetőséget az elkerülésre. A hatékony figyelem, a manőverek helyes koreográfiája, a megfelelő rutinok és szokások, az előrelátás és helyes gondolkodás az, ami megvéd a hirtelen döntésekből származó bizonytalan folyamatoktól. Mit tegyél, ha nem akarsz leesni a létráról?

// Kapok róla bizonyítványt?
A képzések eredménye, értékelése online felületet elérhető. Céges megrendelések esetén a munkavezetői jogosultságoknak megfelelően érhetők el a személyes értékelések. A tréningek után részvételi igazolást, oklevelet igény szerint természetesen biztosítunk.

// Hétvégén és ünnepnapokon is tartanak tréninget?
Csoportos megrendelések esetén létszámtól függően munkaszüneti napokon is tartunk tréningeket.

// Mi a garancia, hogy a tréning után nem fogok balesetezni?
A közlekedés biztonsága számos tényezőn múlik. A mi feladatunk átadni az ismeretet, aminek gyakorlati alkalmazásával minimalizálni lehet a balesetben való részvétel esélyét. Megtanítjuk a helyes figyelmet és elsőbbségi stratégiát, a manőverek profi szintű koreográfiáját és a nélkülözhetetlen rutinokat. A helyes közlekedési gondolkodást és előrelátást. Közúti közlekedési profizmust oktatunk. A tréningeken tanultak alapján már mindenki képes lesz arra, hogy saját magáért vállalja a felelősséget, a garanciát.

// Nincs rövidebb elméletük?
Kurzusaink hossza a tudás hatékony és megfelelő szintű átadásához van igazítva. Ettől való eltérés minőségcsökkenést okozhat, ezért a meghatározott tréningidőktől való eltérés csak külön egyeztetés és megfelelő indok alapján lehetséges.

// Megkaphatom-e a vezetésemről készült felvételt?
A gyakorlati képzéseken készített filmfelvételeket a tréning után töröljük, de előre egyeztetett, írásos igénylés esetén külön térítés ellenében személyre szólóan biztosítjuk a felvételeket.

// Van garanciájuk?
Eco Drive (üzemanyagtakarékos vezetés) tréningjeinknél céges, csoportos megrendelés esetén vállalunk garanciát. A garancia feltételeiről érdeklődjön az elérhetőségeinken!

Közlekedésbiztonsági képzéseink hatására az ott tanultak alapján mindenki képességet szerez arra, hogy a felelősséget, a garanciát magáért vállalja.

Hírlevél


Ön is bajban van néha, honnan értesüljön a KRESZ legújabb változásairól vagy a céges flottákra vonatkozó hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!