Szolgáltatások

Szolgáltatásaink elsődleges célja a járművezetők és a céges jármű flották biztonságos, hatékony egyben gazdaságos és környezettudatos közlekedésének létrehozása. 

Közlekedésbiztonsági képzéseink

A tréningjeink alapvetően három részből tevődnek össze: Elmélet – Gyakorlat – Távoktató program. Az elméleti és  gyakorlati tréningek magánszemélyeknél a Safe Drive Kft. tantermeiben és közúti környezetében, céges – csoportos megrendelések esetén pedig földrajzilag alkalmazkodva a telephelyekhez is megrendezésre kerülhetnek.

Alap kurzus

Azoknak a járművezetőknek, jármű flottáknak ajánljuk, akik még nem vettek részt közúti közlekedésbiztonsági képzésen.

Az elméleti képzésen (4-5 óra) megismerhetjük a biztonságos és balesetmentes közlekedés helyes rutinjait az előrelátó gondolkodásmódot. Baleset elemzések tanulságait vizsgáljuk, képet kapunk az aktuális KRESZ változásokról és tesztfelmérőkön ellenőrizzük tudásunkat.

A gyakorlati programon a hallgatók egy tréner részvételével a közúti forgalomban vezetnek. A járműben egy telepített mikrokamerás rendszer rögzíti a vezető tevékenységét és a külső forgalmi környezetet. A tréner vizsgálja a vezető rutinjait, szokásait, figyelmét. Megerősíti a pozitív vezetési elemeket és felhívja a járművezető figyelmét a hibás rutinokra helytelen szokásokra. A vezetés végén összegzés és értékelés következik amit a felvett film tanulságos részeinek kielemzése is segíthet. A tréning után a járművezető már képes önállóan folytatni a feltárt hiányosságok kijavítását.

Távoktató program: Havi 15 perc a közlekedés biztonságáról. Az internetes távoktató folyamatosan segíti és fenntartja a helyes közlekedési gondolkodást. Fontos témákat dolgoz fel, évszakokhoz kötődő tanácsokkal látja el a járművezetőket, baleseti helyzeteket vizsgál, gyakran felmerülő hallgatói kérdésekre ad választ és tesztkérdéseket is tartalmaz az adott anyaghoz kapcsolódóan.

Haladó kurzusok

Azoknak a járművezetőknek, járműflottáknak ajánljuk, akik már jártak nálunk. A balesetek számának eredményes csökkentése, illetve szinten tartása  érdekében javasolt a programokon 1-3 évente részt venni. A munkavédelmi képzések mellé ajánlott beépíteni a közlekedésbiztonsági képzéseket is a cég életébe!

A haladó kurzusok elméleti képzései ( 4-5 óra ) tovább mélyítik a hallgatók tudását. Minden évben megújulva más szemszögből vizsgálva a közlekedést. Az előadások érdekesen és szemléletesen megszerkesztve segítik a hallgatókat a szükséges tudáshoz, messze elrugaszkodva az általános munkavédelmi előadások szögletes, szabályközpontú megközelítéseitől.

Az előadások vezérfonalai lehetnek: közlekedési kommunikáció, közlekedési modellképek, tanulságok a közlekedésben, kontroll, stressz kezelés a közlekedésben.  Az előadásokat a KRESZ, az emberi tényezők, a defenzív-preventív közlekedés,  a műszaki szabályok kérdéseit és a közlekedésfizikát is tartalmazó közös asztali társasjáték is színesítheti.

A haladó gyakorlati képzések mindig a hallgató előző tréning eredményeit figyelembe véve kerülnek megtartásra. Vizsgálva a korábbi hibák kijavítását az új rutinok helyes kialakítását. A képzések szintenként megújulva adják át a biztonságos vezetéshez szükséges tudást.

A haladó kurzusok gyakorlati képzés módozatai:

 • „Budy drive” : A tréningen egyszerre két hallgató vesz részt egy tréner segítségével. Figyelik és véleményezik egymás vezetését, illetve kommentálják vezetés közbeni közlekedéssel kapcsolatos gondolataikat. A tréninget közös értékelés zárja.
 • Kommentáló vezetés: Vezetés közben a hallgató folyamatosan kommentálja a gondolatait. Információ felvétel – jelentés (veszélyek), megoldások (cselekvés, menekülési lehetőségek) A tréning kiválóan fejleszti az előrelátási képességet a közlekedési gondolkodást. A tréninget közös értékelés zárja.
 • Tréner Tréning: A képzés egy részében a járművet a tréner vezeti. Kommentálva a helyzetekkel kapcsolatos gondolatait a lehetséges biztonságos megoldásokat. Így a hallgatónak nem kell a figyelmét megosztania. Emellett a hallgató feladata észlelni a tréner vezetési hibáit is. A tréninget közös értékelés zárja.
 • Találj oda! : a járművezetőnek egy általa nem ismert helyre kell odatalálnia térkép használat segítségével. A tréner a mikrokamerás rendszerrel rögzíti a vezetést, emellett életszerűen befolyásolja a járművezető figyelmét, mintha utas lenne. Célba érésnél közösen kiértékelik a vezetést. Megbeszélik a figyelem megosztásának veszélyeit, levonják a tanulságokat.

Céges felvétel előtti tréning 

A jogosítvány még nem jelent jó vezetési képességeket, biztonságos vezetést! Számos cég igényli a leendő munkatársak tesztelését közlekedésbiztonsági oldalról is. A tesztprogram elméleti, illetve gyakorlati oldalról is vizsgálhatja a járművezetők alkalmasságát a munkafeladatokra.

Motoron – Robogón szimulátoros képzés

A tréning egy életszerű veszélyhelyzeteket produkáló motor szimulátoron történik, melynek kezelő szervei meggyeznek az eredetivel.  A hallgatók biztonságosan tapasztalhatják meg a közúti közlekedés motorosokra leselkedő veszélyeit. A program alkalmas a még jogosítvány megszerzése előtt állók tapasztalat szerzésére, de az „ öreg motorosok” továbbképzésére is.

Üzemanyag megtakarítás

Eco Drive tréning: Célja a hatékony. üzemanyag takarékos egyben környezettudatos vezetési rutinok elsajátítása. A képzés hatására céges járműflották akár milliós nagyságrendű megtakarítást is elérhetnek éves szinten. Az Eco Drive képzéseinket egyedi garanciával is  biztosítjuk!

Eco Drive motivációs program: A program segítségével a járművezetők érdekeltebbé tehetők az Eco Drive általános alkalmazásában, így hosszútávon biztosítva a cégnek megtakarításokat és a környezetvédelmet.

Üzemanyag megtakarítás és Biztonság

Eco & Safe : A közlekedésbiztonsági és üzemanyag takarékossági  tréningek hatékony ötvözete. A minőség megőrzése mellett tréningidő és tréning költség takarítható meg.

Számítógépes háttérrendszer:

 • Internetes tréning bejelentkeztetés
 • Eredmények nyilvántartás
 • Tréning értékelő rendszer
 • Eco Drive motivációs program
 • Különböző kimutatások, szűrések.

Egyéb szolgáltatásaink
amelyek a biztonságos és gazdaságos közúti közlekedést szolgálják

 • Auditok: céges közlekedésbiztonsági állapotok felmérése
 • Car policy készítése: a céges járműflotta biztonságos és hatékony működési szabályainak kidolgozása.
 • Közlekedés biztonsági szaktanácsadás
 • Közlekedés biztonsági kockázat elemzések, szűrések a meglévő partnercégeinknél
 • Baleset elemzések: céges közlekedési balesetek tanulságszintű elemzése a szükséges  javaslatokkal kiegészítve
 • Sofőr gyűlések: rövid összefoglalások a cég közlekedés biztonsági  helyzetéről, tanulságos esetek – balesetek megbeszélése, bemutatása, jogszabályváltozások ismertetése stb…
 • Cégreferensi tevékenység: a kijelölt referens segíti a cég munkáját. Kockázati pontok feltárása; cselekvési terv elkészítése; balesetek áttekintése, elemzése; értékelés készítése; szakmai konzultáció; járművek felszereltségére vonatkozó tanácsadás, stb.
 • Céltréningek: speciális esetekben alkalmazott. (többször előforduló gyorshajtások, szabálysértések, balesetek, parkolásos balesetek, illetve referensi javaslatra)
 • Szintfelhozó gyakorlati vezetés:  vezetésből hosszú ideig való kiesés esetén (betegség, GYES)
 • Külföldieket segítő programok: hazánkba utazó külföldi céges vendégek segítése a Magyar közlekedési jogszabályok megismerésében

Flotta szintű programok

 • Biztonsági napok szervezése, Safety Day
 • Családi napok szervezése a biztonság jegyében
 • Csapatépítő tréningek: alkalom szerű ill. éves versenyek, programok megszervezése és lebonyolítása

*A tréningek – egyedi esetektől eltekintve – munkaidőben kerülnek megtartásra.